English (UK)

Ny lysløype åpnet i Bøkeskogen

Vakre Bøkeskogen i Larvik er nå enda en attraksjon rikere – Turløypa «Langreisa» har fått nytt lys!
Lys i «Langreisa» var et prosjekt i tidligere Bøkeskogens og Kilens Venner, som nå er en del av Larvik og Omegns Turistforening (LOT). Traseen er litt over 500 meter lang, og gjør at du kan ta deg både nordover og sørover i skogen. Langreisa er forbundet med fire kilometer andre lyslagte gangveier, og har inngang kun 200m fra Larvik Torg. Turistforeningen håper dette vil bidra til at enda flere bruker lysløypene i Larviks bøkeskog.

Lysene er for øvrig laget slik at de ikke fører til lysforurensning, fordi de bare lyser opp bakkenivå. De nye lysene i «Langreisa» blir derfor ikke til sjenanse når man nyter utsikten fra øvre platå og ut over Larviksfjorden og byen.

Anlegget har fått betydelig bidrag fra Thon Stiftelsen, Sparebankstiftelsen DNB og Larvik Sparebank. Det er Larvik kommune som har fullfinansiert prosjektet og stått for gjennomføring med entreprenørene Laugstol AS og Kaare Mortensen AS. Laugstol AS har i samarbeid med Louis Poulsen som lysleverandør med dette levert et av de største pullertbelysningsanleggene på Østlandet. Vi er stolte over resultatet og takknemlig for tillitten fra oppdragsgiver, takk for samarbeidet!

 Bokeskogen3Bokeskogen4